linnea-lindau-chalmers-ventures

Linnea Lindau i stor intervju med Göteborgs-posten!

I helgen kunde alla med tillgång till Göteborgs-posten ta del av ett reportage där journalisten Lisa Stenvik besökte Chalmers Ventures för en rundtur och diskussion med vår VD Linnea Lindau. Ämnena som avhandlades var inte bara Chalmers Ventures verksamhet utan även Göteborg som innovationsstad och kopplingen till det politiska systemet. 

Chalmers Ventures investerar årligen 30 miljoner kronor i innovationsbolag med en koppling till Göteborgsregionen. Utöver den lokala anknytningen är kriterierna för en investering att bolaget har en unik teknisk innovativ höjd och att entreprenörerna är, har varit eller ämnar att ansluta sig till ett av våra program. För närvarande erbjuder Chalmers Ventures flertalet program som passar alltifrån den hungriga entreprenören till den forsknings-orienterade akademikern som helst fortlöper med sitt nuvarande uppdrag.

Trender på bolag som söker sig till Chalmers Ventures

Den övergripande trenden i de affärscase som presenteras för våra medarbetare på Chalmers Ventures är hållbarhet. Idén om att bra affärer utesluter nytta för andra är passé och har istället ersatts av en hunger att hitta den spännande affärsmodellen som har dubbel positiv inverkan. Tekniktrender inkluderar AI och digitalisering. För Chalmers Ventures är bredd viktigt i portföljen – men med bredd avses inte jämn distribution över branscher utan snarare över kort respektive lång tid till marknaden.

Göteborg som innovationsstad

Göteborg bubblar av entreprenöriell anda, men vi kan göra bättre ifrån oss när det kommer till att lyfta fram och berätta om det. Fundamentet och hjärtat i Göteborg som startupstad är teknik. Stadens koppling till industrin och akademin gör Göteborg till en attraktiv plats för unga startups med teknisk profil. En nyckelfaktor i att lyfta Göteborg som innovationsstad är det arbete och offentliga medel som Västra Götalandsregionen tillför i tidiga skeden.

Läs mer

Hela artikeln och intervjun med Linnea Lindau finns på GP.se.