Blog

Oxeon AB, tillverkare av TeXtreme®, har blivit certifierade enligt flygstandarden AS9100D.

Oxeon AB är stolta över att kunna meddela att man är kvalitetscertifierade för flyg- och rymdstandarden AS9100, certifieringen genomfördes av Intertek Inc. I Sverige är det bara 19 företag som certifierats fram tills idag och Oxeon AB är ett av Sveriges första företag för att bli godkända för den nya versionen AS9100D (AS9100:2016).

​Miljonsatsning på västsvenska energiinnovationer

Nu ska det gröna företagandet inom energiområdet blomstra i Västsverige. Johanneberg Science Park, Chalmers Ventures och GU Ventures har gemensamt fått ett uppdrag från Energimyndigheten att stärka nystartade samt små- och medelstora (SME) företag i regionen. Syftet är att på lång och kort sikt bidra till en omställning av energisystemet både i Sverige och globalt.

Privatpersoner har på rekordtid investerat 10 miljoner i solenergi på landsbygden i Afrika

På en månad har investeringsplattformen TRINE finansierat sitt största lån hittills på 10 miljoner SEK. Detta tack vare över 1500 privatpersoner som investerat alltifrån 25€ och uppåt i lånet till kenyanska solenergibolaget BBOXX. Investeringarna kommer möjliggöra ren el för över 50,000 människor på landsbygden i Kenya och undvika mer än 14,000 ton koldioxidutsläpp.

Pages