Zifra Tech antas till Chalmers Ventures acceleratorprogram och tar in kapital

Zifra Tech började som ett projekt inom masterprogrammet på Chalmers Entreprenörsskola. Deras krypterande minneskort för journalister och människorättsarbetare har sedan dess rönt stora framgångar. De vann Venture Cups regionfinal och blev senare intagna till Startup Reykjavik, framröstad till Nordens bästa accelerator av Global Startup Awards 2015. Då fick de även en försåddsinvestering på 200 000 kr av Startup Reykjavik Invest.

Nu är det Chalmers Ventures som investerar 300 000 kr, och tar in dem i sitt eget acceleratorprogram som startar omedelbart. Med Carl Josefsson som coach ska bolaget fortsätta att utveckla och verifiera sin affärsmodell i syfte att säkerställa att den är genomförbar och repetitiv. Stort fokus kommer att läggas på att testa lösningen och bearbeta möjliga kunder.

– Zifra har ett starkt team med domänkunskap inom kryptering, och de löser ett tydligt och viktigt problem för en utsatt målgrupp. Vi ser fram emot att vara med på tillväxtresan med teamet på Zifra, säger acceleratoransvarig Louise Brudö.

Medgrundarna Torbjörn Rasmusson, Robin Johansson och Victor Waldenström jobbar heltid i Zifra, men även de två övriga medgrundarna Fredrik Strömberg och Antti Lukats har ett viktigt finger med utvecklingen av tekniken som nu tar fart i och med nyinvesteringen.

– Investeringen blir tämligen jämnt fördelat på teknik- och affärsutveckling där det mesta kretsar kring produktutveckling tillsammans med våra kunder. Efter acceleratorn på Island har vi fått en ganska klar blid av det som bör utgöra vår strategiska riktning det kommande året, säger bolagets VD Victor Waldenström.

Och det är också där de förväntar sig stöd från Chalmers Ventures, på vägen mot nästa fas, där Zifra utvecklar sin produkt och etablerar sig som en betrodd och använd lösning i sina målsegment.

– Just nu fokuserar mycket på en marknadsdriven produktutveckling. Vi vet att vi löser ett viktigt grundproblem för en betydande målgrupp men för att bli verkligt framgångsrika är det viktigt att helheten blir rätt. Där är iterativ utveckling med tät användarfeedback helt centralt, vilket vi ska få till genom ett säkrat pilotprojekt med ett journalistiskt nätverk, säger Victor Waldenström.

För mer information, kontakta:
Victor Waldenström
VD och medgrundare Zifra Tech
victor@zifra.tech
+46 733979275

Louise Brudö
Affärscoach & Acceleratoransvarig Chalmers Ventures
louise@chalmersventures.com
+46 (0)704-83 82 32