Tidigare Sunfleet-VD går in i bildelningsföretaget Heap (f.d Ciao Ciao Carsharing) – ”Heap gör peer-to-peer på rätt sätt”

Pressmeddelande från Heap (fd CiaoCiao Carsharing) 2020-08-05: 

Efter en rekordsommar för biluthyrningsföretagen går Peter Algurén, tidigare VD på Sunfleet, in som aktiv styrelsemedlem i Heap, ett av Sveriges nya bildelningsföretag (fd Ciao Ciao Carsharing). Efter en lyckad pilot i Göteborg lanserades Heap nyligen i Linköping och förbereder sig för en aggressiv expansion till resten av Sverige.

– Peter är en drömrekrytering. Med hans bakgrund både från Sunfleet och från arbete som coach för cirkulära affärsmodeller hos RISE är han ett oerhört värdefullt tillskott till teamet, säger Carl Törnström, VD på Heap.

– Bildelning mellan privatpersoner är intressant då befintliga resurser används mer effektivt samtidigt som det finns ett närmast obegränsat utbud i tider då parkeringsplatser blir alltmer bristvara samtidigt som efterfrågan på bildelningstjänster ökar. Heap gör peer-to-peer på rätt sätt med ett imponerande team med hög teknisk kompetens och stort fokus på kunder och användarvänlighet, säger Peter Algurén.

Heap möjliggör helt digital bildelning mellan privatpersoner. I Heap-appen hittas och bokas bilar i närområdet snabbt och smidigt. Genom bildelning vill Heap göra det enkelt för sina användare att minska konsumtion och dra nytta av befintliga resurser på ett hållbart sätt, något som konsumenter tycker blir allt viktigare.

– Många av bilägarna som går med i Heap gör det för att de vill se ökad delningsekonomi i samhället. Andra gör det helt enkelt för att tjäna en extra slant. Vissa av våra bilägare tjänar upp till 7000 kr per månad, säger Carl Törnström.

Heap har nyligen genomgått en re-branding-process (tidigare Ciao Ciao Carsharing) i samband med att ytterligare tillskott av talang knutits till företaget. Kaspar och Petter Prinz går in som Creative Directors och bidrar med erfarenhet från grundandet av Google Creative Labs och den egna byrån Prinz. Tidigare användare av Ciao Ciao Carsharing kommer nu istället se varumärket Heap vid användning av tjänsten.

——————————
Heap är ett portföljbolag till Chalmers Ventures