Swedish Algae Factory vidare till final i Postcode Lotteries Green Challenge, tävlar om förstapriset på 500 000 Euro

Pressmeddelande från Postcode Lotteries Green Challenge, 2019-09-03:

För tolfte året i rad ska den internationella entreprenörstävlingen Postcode Lotteries Green Challenge avgöras i Amsterdam den 3 oktober. Av årets fem finalister finns inte mindre än två svenska innovationsbolag, som med hjälp av prispengarna kan låta deras gröna verksamheter blomstra. Ett av dessa är portföljbolaget Swedish Algae Factory. 

Swedish Algae Factory effektiviserar solpaneler genom att utvinna material från kiselalger, vars skal är unikt designade att effektivt absorbera ljus. Swedish Algae Factory är det enda företaget i världen som odlar dessa alger i stor skala.

Övriga finalister i tävlingen är svenska TEXEL Energy Storage, Desolenator från Storbritannien, Field Factors från Nederländerna och Nuventura från Tyskland. 1:a pris är 500 000 Euro, 2:a pris 200 000 Euro och 3-5:e pris 100 000 Euro. Samtliga finalister kommer även delta i The Green Challenge DeepDive, ett sex månader långt coachingprogram med syfte att utveckla sina verksamheter ytterligare.

– Det känns jätteroligt att få möjlighet att nå ut med vår teknik ännu bredare och visa att det går att göra planeten grönare med hjälp av alger, säger Sofie Allert, VD på Swedish Algae Factory.

– I år har vi äran att bidra med två finalplatser av fem. Nu håller vi tummarna för att något av våra svenska bidrag får ta emot första priset och komma ett stort steg närmare sina drömmar, säger Cecilia Bergendahl, Managing Director för Svenska Postkodlotteriet och ytterst ansvarig lokalt för den gröna innovationstävlingen.

Läs mer om alla finalister här.

———————
Swedish Algae Factory är ett portföljbolag till Chalmers Ventures