Sveriges största nätverk för kvinnliga investerare ställer inte in utan om

Pressmeddelande från Trine 2020-04-02:

Feminvest arrangerar regelbundet utbildande aktieklubbar på flera platser i Sverige. Istället för en lokal aktieklubb arrangeras nu en digital aktieklubb för investerare som vill lära sig mer om hållbara investeringsalternativ, ett samarbete mellan Trine och Feminvest.

På grund av den rådande situationen med COVID-19 arrangeras träffarna digitalt — och blir tillgängliga för alla oavsett var du bor. Först ut är en aktieklubb tillsammans med den svenska investeringsplattformen Trine.

”72% av medlemmarna i Feminvest säger att hållbarhet är viktigt när de investerar, däremor ser vi att färre vet hur de ska investera hållbart, säger Michaela Berglund, vd Feminvest. Det känns roligt att kunna göra våra träffar mer tillgängliga. Inte bara på grund av rådande omständigheter i samhället, utan också för alla de som i vanliga fall har svårt att komma. Till exempel om du bor på annan ort, har svårt att få barnvakt eller av andra anledningar har svårt att komma iväg.”

I en tid då börsen är skakig och många känner oro är det viktigare än någonsin att möjliggöra diskussioner, kunskapsutbyte och skapa gemensamma plattformar.

”Vi vet att många har bra koll på klimatfrågan. Däremot är det få som känner till impact investing och hur ens eget kapital, som investeringar och sparande, spelar en stor roll för vår chans att klara omställningen till ett hållbart samhälle, säger Hanna Lindquist, kommunikationsansvarig Trine. Med det här samarbetet hoppas vi kunna inspirera fler att sätta sina pengar i arbete – för både planet och plånbok.”

Vikten av diversifiering är något som många i

nvesterare är medvetna om, men eftersom börsen har gått starkt de senaste åren har fler satsat allt mer i noterade bolag. Ett av målen med den här träffen är att lyfta investeringsalternativ som kan ge kompletterande avkastning på sikt likväl som under turbulenta tider på börsen.

Registrera dig för den första digitala aktieklubb för kvinnor den 7 april kl 18.00 med tema hållbara investeringar.

För ytterligare frågor – vänligen kontakta:
Hanna Lindquist, Kommunikationsansvarig Trine

hanna@trine.com / +46 76 191 53 28

Michaela Berglund, VD Feminvest

michaela@feminvest.se / +46 72 338 82 88


Trine är ett portföljbolag till Chalmers Ventures