Sofie Allert i intervju med SVT – ”vi skapar och förstör, men är ganska dåliga på att omvandla”

För snart fem år sedan startade Sofie Allert och Angela Wulff Swedish Algae Factory med utgångspunkt i den sistnämndas forskning inom området kiselalger. Idag arbetar bolaget aktivt med utvecklingen av flertalet produkter från kiselalgen – däribland effektiva solpaneler. Framgångarna har inte låtit vänta på sig och idag har Swedish Algae Factory tagit emot flertalet utmärkelser, utökat sitt team med fler personer och fått in namnkunniga investerare.

Intervju med SVT

Nyligen besökte SVT bolagets produktionsanläggning i Kungshamn där man odlar svenska kiselalger. En till två gånger i veckan skördas algerna och transporteras till Göteborg, där man med hjälp av en reaktor utvinner ett unikt skalmaterial med en mängd användningsområden.

”Alger är en extremt hållbar resurs. Paletten av vilka typer av hållbara produkter som algen kan användas i är väldigt stor, säger Sofie Allert till SVT.

För att lära dig mer om Swedish Algae Factory och hållbar produktion – ta del av hela artikeln här eller besök www.swedishalgaefactory.com.