Ryttare flockas till Equilab – Passerar 1 miljon användare

Pressrelease from Equilab, 2021-06-09:

Equilab har nu 7 gånger fler medlemmar än Svenska Ridsport förbundet* och är inte bara världens största app för ryttare utan även större än något annat samfund inom ridsporten. Men bolaget har bara påbörjat sin resa och har siktet på att nå 90 miljoner ryttare i världen.

När Equilab startades fick de rådet att ”sikta mot stjärnorna så landar du på månen”. Något som grundarna tog ordagrant och satte som mål. Månen nåddes redan efter några månader och nu har Equilab-ryttare ridit hela vägen till solen tillsammans.

Equilab applikationen gör det möjligt för ryttare att automatiskt få information om sina ridturer, kommunicera med sitt team, samarbeta i stallen och planera sin ridning. Nyligen har bolaget även gjort det möjligt för ryttare att få direkt återkoppling på sina rörelser under själva ridturen. Återkopplingen till ryttaren möjliggörs med hjälp av ett AI som som analyserar rörelserna hos hästen samt ryttaren under träningspasset. Trots att applikationen idag har mer än en miljon användare i 150 länder så var det inte många som trodde på idén från början.

”Vi fick många gånger rådet att inte fokusera på ridsporten då de inte skulle vara var villiga att till sig ny teknik. Men problemet var faktiskt aldrig att det var ny teknik, det var att ingen tidigare lyssnat på ryttarna och skapat något som faktiskt löser deras utmaningar” säger co-founder Simon Bengtsson och Produktansvarig

Equilab används idag av ryttare på alla nivåer och discipliner, även i den absoluta eliten. Patrik Kittel som är ett av Sveriges största medaljhopp i OS i Japan är bara ett exempel:

”Att Equilab har växt så fort inom ridsporten tycker jag är helt magiskt, det bevisar vilket sug det finns bland ryttarna efter kunskap, att lära sig mer och förstå vad som faktiskt händer under träningen. Ryttare behöver precis det här på alla nivåer.” – Patrik Kittel, Olympisk Ryttare

Bolagets månatliga intäkter har tredubblats och personalstyrkan dubblats på mindre än 12 månader. Egentligen skulle bolaget ha tagit in mer kapital men på grund av den snabba och lönsamma tillväxten har detta inte behövts. Equilab backas sedan tidigare av bland annat BackingMinds AB och Chalmers Venture AB.

”Equilab har exempelvis bara rest knappt 2% av det kapitalet som Fishbrain har gjort under sin resa men vi har ändå lyckats hålla en snabbare tillväxttakt genom vårt fokus på organisk tillväxt och skapa intäkter tidigt.” – Adam Torkelsson, co-founder och VD för Equilab

Kontakt

Adam Torkelsson +46736468554 adam@equilabapp.com

*https://www.ridsport.se/Omoss/Statistik