Ridsportsappen Equilab tar in 3,5 miljoner för tillväxt

Appen som ger smart återkoppling till ryttarna genom att analysera hästens rörelser tar in 3,5 miljoner för att nå utövare i fler länder. Investeringen kommer från Chalmers Ventures samt affärsänglarna Ted Nelson och Erik Fischbeck. Målet är att göra det enklare att utvecklas som ryttare, oavsett nivå eller disciplin.

Bolaget fick en flygande start då de nådde 18 000 användare enbart genom organisk spridning, och blev framröstade till ”Årets  ridsportpryl” av sajten Hippson.se redan innan de släppt en officiell version.

”Ridsporten glöms ofta bort, även om det är en av de tuffaste och största sporterna med världens mest dedikerade utövare säger Adam Torkelsson”, VD och medgrundare på Equilab.

Equilab är appen som samlar information om ryttare och häst under ett ridpass. Ryttaren lägger sin smartphone i fickan och efter avslutat pass kan denne analysera träningen genom att titta på gångartsfördelning, intensitet, tid, hastighet, hårdhet i underlaget och så vidare. Ett helt nytt träningsverktyg, anpassat efter ryttarens behov.

”Teamet är mycket starkt och har byggt en produkt som gillas av både proffs och amatörryttare. Bolaget har redan en stor mängd användare och vi ser fram emot att hjälpa den växa ytterligare framöver”, säger Tobias Elmquist, Investment manager på Chalmers Ventures.

”Equilab uppfyller alla förutsättningar för en mycket snabb internationell tillväxt och har en intressant kombination av sports tech och deep social media”, säger Ted Nelson, i dag affärschef på Truecaller.

Ted Nelson har erfarenhet av såväl spelbolaget Stardoll som nätbanken Avanza, och är en aktiv affärsängel med investeringar i bland annat Fishbrain och Dreams.

”Ridsporten har ett stort antal utövare som ofta delar på ett färre antal hästar, och behovet att kunna följa och utveckla en specifik hästs träning över tid är en viktig framgångsfaktor för en hästägare. Jag tror mycket på Equilabs app och dess monitoreringsmöjligheter, som redan nått stora framgångar på kort tid”, säger Erik Fischbeck som investerar genom sitt bolag Spectric Intelligence AB.

 I sommar planerar Equilab att släppa mycket ny funktionalitet som kommer utveckla ridsporten både för ryttarna och de andra aktörerna i branchen. De är även med och tävlar om att bli ”Årets startupbolag” under Serendipity Challenge i Almedalen.

https://f4ze7.app.goo.gl/cMHt