Proteinbolaget satsar på att vägleda kunderna i sortimentet med hjälp av Dialogtrail

Ambitionen är att underlätta för kunden genom att presentera ett begränsat urval av produkter som stämmer väl överens med deras behov. Lösningen utgår ifrån kunden istället för produkten, för att ta köpupplevelsen ett steg närmare vad kunden erbjuds i fysisk handel.

Under juni började konversationsbaserade guider rullas ut på Proteinbolaget.se, helt byggda i Dialogtrails plattform. Projektets mål är underlätta köpbeslutet för Proteinbolagets kunder, genom att ta bort steget i köpprocessen där kunden själv förväntas läsa på kring de olika produkternas fördelar.

Tekniken bygger på Dialogtrails rötter i att utveckla B2C e-handel via meddelandeappar och sociala media. Ett bekant och intuitivt format som är designat med mobilanvändare i fokus. “Vi är väldigt glada för möjligheten att bevisa värdet som Dialogtrail kan skapa på webben också tillsammans med Proteinbolaget”, säger Axel Hellström, medgrundare och vd på Dialogtrail.

Guiderna som dyker upp runt om på hemsidan är interaktiva och filtrerar dynamiskt fram produkter utifrån kundens behov, genom att ställa frågor som är lätta att besvara. Ett exempel är att fråga kunden kring vilka målsättningar de har med sin träning.

“Vi som säljer kosttillskott har alltid haft utmaningen att sälja rätt produkter till nybörjare, då det kan vara lite av en djungel att navigera runt i alla produktkategorier och interna termer. Med Dialogtrail kan vi på ett enkelt och roligt sätt hjälpa våra kunder att välja rätt produkter som är matcher bäst utifrån personliga önskemål och preferenser, utan att man behöver vara expert på kosttillskott. Vi ställer helt enkelt en rad pedagogiska frågor till kunden och utifrån svaren presenteras produkterna som matchar bäst. Det är personalisering på riktigt.”, säger Troels Poppe, Chief Digital Officer på Proteinbolaget.


Dialogtrail är ett portföljbolag till Chalmers Ventur