Parakey och dormakaba tar fram professionellt digitalt lås - Chalmers Ventures
parakey-dormakaba-chalmers ventures

Parakey och dormakaba tar fram professionellt digitalt lås

Nyheter från CV’s portföljbolag Parakey

Pressmeddelande PDF

PropTech-bolaget Parakey och en av världens största leverantörer av säkerhetsprodukter, dormakaba, har inlett ett samarbete för utveckling av ett professionellt digitalt lås med dormakabas nyutvecklade digitala låskista . Det digitala låset riktar sig till kommersiella fastighetsbolag likväl den för Parakey nya marknaden bostadsbolag och dess lägenhetsdörrar.

“Behovet av ett säkert, flexibelt och skalbart professionellt digitalt lås har kraftigt ökat och vi ser att det fortsatt kommer att vara en stor efterfrågan på bra lösningar framåt. För att möta efterfrågan på bästa sätt ser vi det som en självklarhet att teama upp med dormakaba, en ledande och innovativ aktör inom säkerhetsprodukter. Att ta fram ett digitalt lås som kan användas i flera typer av dörrmiljöer är också ett naturligt steg i vårt produkterbjudande och vår vision med Parakey som bolag”, säger Parakeys VD Jonas Arvidsson.

Parakey utvecklar sedan 2014 en produkt och plattform för digital access där mobilen är användarens digitala nyckelknippa. Lösningen används idag inom kommersiella fastigheter, kontor, coworking, gym och parkering. Med det nya digitala låset öppnas helt nya möjligheter till mobil nyckelhantering för kommersiella fastighetsägare och dess dörrar innanför skalskyddet, men också för flerfamiljshus då låset även lämpas för lägenhetsdörrar.

“Samarbetet med Parakey är ett steg i helt rätt riktning när det kommer till att ligga i framkant inom digitalisering av säkerhetsbranschen. Det är en värdefull satsning som vi hoppas ska kunna underlätta och kostnadseffektivisera för många parter. Vi får dessutom viktiga insikter från marknaden som ger oss möjligheter att fortsätta att utveckla våra digitala lösningar”, säger Marcus Täck, VP Marketing på dormakaba.

Parakey och dormakaba har under 2020 sökt inspel från fastighetsbranschen för att säkerställa att det professionella digitala låset som utvecklas motsvarar efterfrågan och man jobbar nu intensivt mot stor lansering i slutet av oktober.

 

—–

 

För ytterligare information

Jonas Arvidsson
VD, Parakey

jonas@parakey.co

+46 73 183 66 66

 

Marcus Täck
Vice President Marketing Scanbalt, dormakaba

marcus.taeck@dormakaba.com

+46 70 818 78 09

 

Om Parakey

Parakey AB utvecklar och säljer en digital accessplattform där en smartphone används för att öppna låsta utrymmen såsom kontor, garage etc. En mobil nyckel distribueras digitalt via Parakeys accessplattform till användaren och tjänsten administreras via Parakeys webbportal eller via integration. Parakey har idag över 130 000 unika användare med möjligheten att öppna låsta utrymmen med sina mobiler.

Mer information på www.parakey.co

 

Om dormakaba

Som ett av tre ledande företag i branschen är dormakaba en pålitlig partner för produkter, lösningar och tjänster för åtkomst till byggnader och rum – allt från en och samma källa. Med starka varumärken, som Dorma, Kaba och Best, finns företaget och dess många samarbetspartner representerade i över 130 länder över hela världen. dormakaba är listade på SIX Swiss Exchange, har huvudkontor i Rümlang (Zürich/Schweiz), cirka 16 000 anställda och omsatte över 2,8 miljarder CHF under verksamhetsåret 2018/19.

Mer information på www.dormakaba.com