Mimbly-chalmers-ventures-accelerator

NyTeknik uppmärksammar Mimblys framfart

Mimblys smarta modul sparar energi och filtrerar bort mikroplatser vid tvättning. Med en mångmiljon-investering är nu siktet inställt på att få fram en färdig produkt till marknad. Inte illa för ett företag som startade för bara ett par år sedan på Chalmers Entreprenörsskola.

Mimbly har tagit fram ett system som kan kopplas på tvättmaskiner för att rena och återanvända vattnet som används. I modulen, som kallas Mimbox, finns flera inbyggda sensorer som samlar in data och håller koll på hur smutsigt vattnet är, och vad det innehåller. Vattnet renas därefter av flera filter inuti modulen. Förhoppningen är att innovationen ska bidra till att minska både vatten- och energiförbrukningen – samt rensa bort farliga mikroplatser som annars spolas ut i avloppet efter tvätt.

Gjort ”Chalmers Ventures”-resan

Sedan starten på Chalmers Entreprenörsskola har Mimbly passerat genom Chalmers Ventures för-accelerator (Encubation) och acceleratorprogram. I stor mån kan man konstatera att bolaget utgör ett praktexempel på hur unga tech-företag kan göra en resa från de allra mest begynnande stegen till mognad och mångmiljoninvesteringar via våra program.

För där är Mimbly sannerligen idag

Igår kunde vi läsa ett stort reportage om Mimbly i NyTeknik där man redogör för sin genomförda såddrunda om 8,5 miljoner kronor i december. Bland investerarna finns annat Almi Invests Greentech-fond, ForeC och Stefan Backlund, tidigare marknadschef på Klarna.

– Det känns grymt kul med sådd-rundan. Vi letade specifikt efter en mix av investerare som kan både hård- och mjukvara. Alla investerare går aktivt in i bolaget på något sätt. Förhoppningen är att de ska kunna hjälpa oss att ta viktiga steg framåt till en produktionsklar produkt, säger Isabella Palmgren till Ny Teknik.

Läs hela artikeln om Mimbly och deras planer genom att klicka här. 

——————–
Mimbly är ett portföljbolag till Chalmers Ventures. Bolaget grundades i Göteborg under 2016 av Nicolas Maxant, Isabella Palmgren och Emil Vestman – samtliga kvar som aktiva delägare i bolaget. Mimbly var enda svenska bolaget i Ikeas startup-program 2017.