Modvion rekryterar ny ekonomichef

Pressmeddelande Modvion 2 sep 2020:

Maria-Lina Hedlund är ny ekonomichef på träteknologiföretaget Modvion, som utvecklar vindkraftstorn i trä.  Hon kommer närmast ifrån solenergiföretaget Azelio och har mångårig erfarenhet från energisektorn, bland annat som controller, affärsutvecklare och ställföreträdande ekonomichef.

– Jag brinner för förnybar energi och kunde inte motstå att få vara med på Modvions resa mot klimatneutral vindkraft. Genom att bygga vindkraftstorn i trä i stället för stål eller betong är jag övertygad om att Modvion kommer förändra synen på både träbyggnation och vindkraft i grunden, säger Maria-Lina Hedlund.

Maria-Lina Hedlund har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Chalmers och har tidigare arbetat på bland annat Siemens Industrial Turbomachinery och Volvo. De senaste fem åren har hon jobbat med innovativ solkraft och termisk energilagring på Azelio, som controller, affärsutvecklare och ställföreträdande CFO.

– Maria-Linas engagemang och bakgrund inom förnybar energi passar utmärkt på Modvion. Hennes erfarenheter från stora företag blir också mycket värdefulla när vi nu börjar skala upp verksamheten, säger Otto Lundman, vd på Modvion AB.

Maria-Lina Hedlund började i juni och ersätter Karin Björe som har gått på föräldraledighet. Karin Björe tillträder efter föräldraledigheten en tjänst som senior projektledare för Modvions första kommersiella vindkraftstorn.

I april reste Modvion det första trätornet på Björkö utanför Göteborg, ett 30 meter högt torn som beställts av Svenskt Vindkraftstekniskt Centrum. År 2022 ska Modvion bygga det första trätornet i kommersiell skala, ett 110 meter högt torn, åt Varberg Energi.

ör ytterligare information, kontakta gärna: 

Otto Lundman, vd, Modvion, 0702-72 06 24, otto@modvion.com

Maria-Lina Hedlund, ekonomichef (CFO), 076-250 25 90, marialina@modvion.com

Pressbilder på Maria-Lina Hedlund och Otto Lundman finns här.

Fakta vindkraftstorn i trä
Modvions vindkraftstorn byggs i laminerat trä – naturens eget kolfiber – som är starkare än stål vid samma vikt. De byggs i moduler som kan transporteras på allmänna vägar, vilket gör det enklare att bygga högre torn till en lägre kostnad. Den koldioxid som tas upp av träd när de växer lagras i trätornen vilket möjliggör klimatneutral vindkraft.

Om Modvion

Det svenska träteknologiföretaget Modvion utvecklar krävande konstruktioner i laminerat trä, naturens kolfiber, för storskaliga tillämpningar. Träkonstruktioner möjliggör radikala utsläppsminskningar genom att ersätta utsläppsintensiva material som stål och betong. Modvion har utvecklat vindkraftstorn som tack vare ett patenterat modulkoncept möjliggör sänkta tillverkningskostnader och effektivare transporter vid installationer av höga torn.

Verksamheten delfinansieras av Energimyndigheten, Västra Götalandsregionen och EU-programmet Horizon 2020 SME Instruments Phase 1.

———–

Modvion är ett portföljbolag till Chalmers Ventures