Mimblys VD och medgrundare Isabella Palmgren utvald till en av Sveriges 101 Supertalanger av Veckans affärer

Tänk dig en tvättmaskin. På ett hotell. Varje år körs den 2 000 gånger, och varje gång behövs det hundratals liter vatten. Oavsett om vattnet är smutsigt eller rent skickar maskinen ut det. Det slöseriet tänker teamet bakom Mimbly få stopp på.

Det slöseri som Mimbly tänker lösa är ett globalt problem. I Sverige är det sällan akut, och här är vatten billigt, medan det i många delar av världen är en dyr bristvara. Att kunna återanvända vatten och inte behöva rena rent vatten skulle göra enorm skillnad, menar Isabella Palmgren. Mimbly har valt att börja göra skillnad där förbrukningen är som störst: i industritvättar, tvätterier, mindre tvättstugor på hotell och i bostadsrättsföreningar. En stor industrimaskin behöver hela 500 liter för en tvätt, så där kan produkten spara in mycket vatten. Själva produkten som Mimbly tagit fram är en box – ett rätblock – med ett avancerat filter och sensorer, som analyserar vattnet. Är det smutsigt, eller kan det sparas och användas en andra gång?

Mimbly har radat upp utmärkelser

Sedan starten 2007 har Mimbly gjort stora framsteg och dess grundare radat upp utmärkelser och priser:

Hösten 2007 var man dessutom det enda svenska bolaget som blev handplockade att vara med i IKEA:s Acceleratorprogram (totalt 10 bolag utvalda av 1300 ansökande). Bland sponsorerna finns förutom Chalmers Ventures (delägare) – Energimyndigheten, Göteborg Energi, IKEA och Climate-KIC, som är EU:s nätverk för clean-tech-företag.

Isabella Palmgren framvald till en av Sveriges 101 supertalanger

Igår offentliggjordes den årliga prestigefyllda listan ‘101 Supertalanger’ – som tas fram av Veckans Affärer. I år blev Isabella Palmgren utvald på plats 5 i kategorin ‘Samhällsbyggare’. Läs mer här!
Vi säger stort grattis till Isabella och resten av teamet till en fantastisk prestation.

—————-
Mimbly är ett portföljbolag till Chalmers Ventures