Louise Brudö press

Louise Brudö blir affärscoach och ny positiv kraft på Chalmers Ventures

Louise Brudö har gjort resan från startup till exit. Nu vill hon hjälpa andra bolag inom online och e-commerce att göra detsamma. Den 1/6 tillträder hon som affärscoach och blir även ansvarig för att utveckla Chalmers Ventures acceleratorprogram.

”Jag älskar startups, det som bubblar, och jag vill vara i den världen” säger Louise med uppenbar entusiasm.

Destly, bolaget där hon var medgrundare och VD såldes 2014 till TravelBird. Nu lämnar hon jobbet som Business Unit Manager & Senior Project Manager på Visit Group.

”Jag har inte haft kontakt med Chalmers Ventures sedan sammanslagningen av Chalmers Innovation och Encubator, men det känns lockande med alla kompetenser som tillförts.” säger Louise Brudö

”Vi är mycket glada över att välkomna Louise till teamet på Chalmers Ventures. Louise, som själv har erfarenhet av att vara entreprenör, kommer att bli en värdefull tillgång och positiv kraft för entreprenörerna i våra portföljbolag” säger Linnéa Lindau VD för Chalmers Ventures. 

”Rekryteringen av Louise är ett led i den strategi vi jobbar med för att skapa en ledande entreprenöriell community som ska vara hjärtat i det vi kallar Venture Creation, skapandet av nya tillväxtföretag” fortsätter Linnéa Lindau.

Louise ser både utmaningar och möjligheter i sin nya roll. Det viktigaste är att stötta entreprenörerna så att bolagen blir framgångsrika och hjälpa dem att driva affären framåt. Hon tror att hennes bakgrund och erfarenheter kommer göra det lättare att skapa ett samförstånd mellan henne och de entreprenörer hon ska coacha.

Fokus för Louise ligger inom online och e-commerce, där kan man snabbt testa och bevisa en affär och det finns många heta områden. Hon nämner vårdsegmentet är ett väldigt spännande område som växer och har stor potential.

”Det jag gillar med Chalmers Ventures är att de följer bolagen under en längre tid. Från extremt tidig fas till etablerade bolag. Det stimulerar till entreprenörskap och långsiktiga affärer, och jag ser fram emot att ta en aktiv roll i ekosystemet” avslutar Louise.