Irisity inleder samarbete med Hikvision

Irisity har målsättningen att bli en betydande aktör på den internationella säkerhetsmarknaden. Nu inleder Irisity samarbete med Hikvision.

Hikvision är världens största leverantör av innovativa videoövervakningsprodukter och lösningar. Med 20.000 medarbetare varav närmare 10.000 inom R&D leder man utvecklingen av intelligenta kameror. Hikvision är noterat på Shenzhen Stock Exchange med värderingen USD 46 mdr. Bolaget uppvisar en kraftig YoY 32% tillväxt, med försäljning om USD 6,6 mdr (2017). I samarbete med Hikvision utvärderar Irisity nu embedded integration av IRIS™ AI-mjukvara i Hikvisions kameraplattform.

Hikvision är en önskepartner till Irisity, vi har redan vår AI med flera av deras IP-kameror men ser nu också fram emot att skapa en Linux embedded lösning direkt i kameran. Detta är framtiden, då mycket få kameror kommer levereras utan inbyggd AI framledes! Kommenterar Victor Hagelbäck, CTO på Irisity.
Avtalet ger båda bolagen rätt att pilotutvärdera en embedded lösning för IRIS™ AI-mjukvara på Hikvisions kameraplattform.

För ytterligare information:

Victor Hagelbäck, CTO
Telefon: +46 31 789 40 53
E-mail: victor@irisity.com