Halon Security AB söker styrelseordförande - Chalmers Ventures

Halon Security AB söker styrelseordförande

Halon Security AB (halon.io)  grundades 2010 och är en snabbväxande, dynamisk organisation med ett dedikerat team på ca 15 personer. Bolaget befinner sig i en spännande expansionsfas och söker nu en styrelseordförande som kan stödja företagets utveckling i samsyn med ägarnas målsättningar och ambition att ta bolaget till nästa nivå.

Halons kärnprodukt, Halon Mail Transfer Agent (MTA), är en kraftfull mjukvaruplattform för epost som används av flera välrenommerade, internationella kunder inom e-marketing, Internet Service Providers (ISP:er) och CRM-leverantörer. Halon erbjuder kunderna en unik, säker och kraftfull MTA-lösning som därtill förbättrar infrastrukturens flexibilitet och säkerhet.

Halon har sitt huvudkontor i Göteborg och med USA-kontor i San Francisco och Washington DC. Bolagets medarbetare utgörs av ett dedikerat team med lång bakgrund inom epost-industrin och med uppdraget att möjliggöra säker och pålitlig epost-kommunikation. Halons kärnvärden utgörs av proaktivitet, domänexpertis, kundnöjdhet och leverans med högsta möjliga kvalitet.

Bolaget har en omsättning om ca 30 Mkr och planerar för snabb omsättningstillväxt och internationell expansion de närmaste åren. De större ägarna utgörs av grundarna, Chalmers Innovation Seed Fund och Almi Invest.

Önskad profil för styrelseordföranden:

  • Erfarenhet från rollen som extern styrelseordförande, gärna från flera bolag
  • Erfarenhet från eller minst ha förståelse för, ägarledda innovativa bolags speciella miljö och förutsättningar.
  • Tidigare styrelseerfarenhet från bolag i startup-fasen med omsättningsmål i spannet 50–250 Mkr
  • Erfarenhet av att leda expansiva bolag med strategiskt fokus på internationell omsättningstillväxt
  • Erfarenhet från mjukvarubolag/B2B.
  • Erfarenhet av transaktioner i den storlek som bolaget representerar.
  • Ska ha tid och tillgänglighet att kunna medverka till bolagets utveckling och ägarnas måluppfyllelse.

Om ovan nämnda känns som det beskriver din profil så är du välkommen att skicka din ansökan till ordforande@halon.io senast den 12:e maj.

För frågor är du välkommen att kontakta valberedningen genom Björn Westman, bjorn.westman@almiinvest.se, 070-640 90 96, för mer information.


Halon är ett portföljbolag till Chalmers Ventures