GuineaPig Health Accelerator Chalmers Ventures

GuineaPig’s digitala hälsoplattform matchar din hälsoprofil med rätt träning

Är du i behov av att förbättra och förändra din hälsa, men inte vet var du skall börja? Kör du samma träningsprogram vecka in och vecka ut? Svårt att hitta rätt i gymdjungeln? Då är det dags för dig att möta GuineaPig, helt nya in i Chalmers Ventures Acceleratorprogram. Ett bolag som redan hunnit landa kunder som Friskis & Svettis och Worldclass. 

GuineaPig är en ny heltäckande digital plattform för träning och hälsa. Och som namnet antyder (Guinea pig är engelska för svenskans försökskanin) handlar det om att få människor om att våga försöka hitta nya vägar till bättre hälsa.

På sajten skapar kunden en profil och baserat på profilens information så matchas erbjudanden inom träning och hälsa. Plattformen guidar kunden till smartare val, nya insikter och fördjupad kunskap om hälsa.

En av grundarna till sajten, Anton Bolmstedt Svanqvist, säger:

-Jag har själv arbetat inom gym och fitness-branschen. Jag upplever att det finns en stor potential i att branschen får hjälp med framförallt försäljning av medlemskap. Plattformen gör det möjligt för gymmen att helt fokusera på det de är bäst på – träning.

Antons partner och medgrundare Elias Svensson fortsätter:

-Vi har skapat en efterlängtad och välbehövd samlingsplats för de som älskar träning och vill förbättra sin hälsa. Här kan du skapa en egen profil och få erbjudanden som under en längre tid kan hjälpa dem att tracka träning och hälsa. När man väljer träning online, så är det viktigt att inse att man köper en tjänst. Även om det handlar ett medlemskap förväntar man sig självklart ett resultat. Genom sajten kan du göra ett brett urval från noggrann research.

 

LÄS HELA PRESSRELEASEN PÅ MYNEWSDESK