Galopperande start för Equilab – bolaget i stor intervju med Dagens Nyheter

Equilab startade 2016 med ambitionen att göra det enklare att utvecklas som ryttare – oavsett nivå eller disciplin. Med hjälp av deras mobila applikation insamlas information om ryttare och häst under ett ridpass. Ryttaren lägger sin smartphone i fickan och efter avslutat pass kan denne analysera träningen genom att titta på gångartsfördelning, intensitet, tid, hastighet, hårdhet i underlaget och så vidare. Ett helt nytt träningsverktyg, anpassat efter ryttarens behov.

Bolaget fick en flygande start då man snabbt nådde 18 000 användare enbart genom organisk spridning, och blev framröstade till ”Årets ridsportpryl” av sajten Hippson.se redan innan de släppt en officiell version. Idag, lite mindre än tre år sedan bolaget startade, har deras app laddats ned drygt 350,000 gånger – och bolaget siktar nu mot att etablera sig i USA.

Equilab på tillväxtresa – intervju i Dagens Nyheter

– ”Hästsporten har varit bortglömd i många år”, säger Adam Torkelsson i en intervju med ekonomisidorna på Dagens Nyheter häromdagen. Adam, som är VD på Equilab, har förmodligen rätt. Över fem miljoner ridtimmar genomförs varje år på landets ridskolor. Det gör den till Sveriges näst största ungdomsidrott (7-25 år) – bara fotbollen är större. Varför är den bortglömd? Orsakerna kan vara flera, men bolagets tekniska ansvarig, Simon Bengtsson, misstänker att det påverkas av vad som syns i media – och nämner fotboll som konkret motexempel.

Equilabs resa har bara börjat – och den har börjat bra. Med starka delägare och en älskad produkt tar bolaget nu sig an den amerikanska ridsportsmarknaden där den omsätter mer pengar än musikindustrin.

Läs hela artikeln på Dagens Nyheter här!

——————————
Equilab är ett portföljbolag till Chalmers Ventures