Epishine redo att kommersialisera sin banbrytande solcellsteknik

Epishine är en produkt av mångårig forskning om organiska solceller. Grundtekniken står bland andra professor Olle Inganäs för – professor i biomolekylär och organisk elektronik vid Linköpings Universitet.

Bolaget har under sin korta livstid tilldelats flera utmärkelser och stipendium/statliga bidrag – däribland en plats på Ny Tekniks 33-lista, final i Di Digital Startup Tour och kapitaltillskott från Energimyndigheten.

Nu tar bolaget ytterligare ett steg och samlar labb, produktion och kontor på samma plats i Ebbepark i Linköping. I intervju med IT-kanalen kommenterar VD Mattias Josephson flytten.

– Att flytta till Ebbepark är en strategisk satsning som innebär många fördelar, både i kontakten med andra aktörer inom tryckt elektronik och hållbarhet men också genom den avancerade utrustning för tryckt elektronik som finns tillgänglig. Den tekniken ser vi ett stort värde i och vi kommer att kunna outsourca flera viktiga processteg. Sedan tycker vi att platsen passar oss med dess fokus på hållbarhet, innovation, smart resursdelning och världsförbättrande idéer.

Läs hela intervjun på IT-Kanalen genom att klicka här.


Epishine är ett portföljbolag till Chalmers Ventures AB