Chalmers Ventures VD Linnea Lindau nominerad till Årets Innovativa Ledare

Sedan 2001 har Tidningen Chef samlat Sveriges viktigaste ledare på scen under Chefgalan, för att dela med sig av sina framgångar, misstag och lärdomar. I fem kategorier belönas dem som utmärkt sig mest i sitt ledarskap under året – de om utvecklar människor och verksamheter, hittar nya vägar, har mod och skapar engagemang och inspirerar.

Linnea Lindau & Pierre Lindmark finalister i kategorin ‘Årets Innovativa Ledare 2020’

Kategorin ‘Årets Innovativa Ledare’ har som syfte att lyfta ledare som på ett innovativt sätt anpassat verksamheten till den globaliserade och digitaliserade arbetsmarknaden. En av årets tre nominerade finalister är ingen mindre än Chalmers Ventures VD Linnea Lindau.

Juryns motivering: Inkubatorer handlar om att få idéer att växa och bli verklighet, men på Chalmers Ventures är det människorna bakom idéerna som står i fokus. Allt tack vare denna ledares ambition, tålamod och vänlighet. Hon har skapat en miljö som lägger kraft vid personerna istället för patenten, vilket har placerat bolaget högt i internationella jämförelser. 

Se videon från Ledarna, Sveriges Chefsorganisation:

Pierre Lindmark, VD och medgrundare av Winningtemp (portföljbolag till Chalmers Ventures) är finalist i samma kategori. Motiveringen lyder: Det sägs att företagskulturen sitter i väggarna. Kultur är därför ett viktigt fundament för den chef och entreprenör som har ambitioner att bygga nytt. Denna ledare har på ett nydanande sätt arbetat med dataanalys för att ta temperaturen på organisationen och förstå medarbetarnas styrkor vilket blivit utvecklande både för ledarskapet, medarbetarna och produkterna.

Årets tema: Uppskilla eller försvinna – om det livslånga lärandet

Förändringstakten i samhället är så hög att organisationer och individer löpande behöver uppgradera sig själva och lära nytt. Framtidens arbetsmarknad matchar inte hur chefer kompetensutvecklar sig själva eller sina medarbetare idag. Hur bygger man som chef en lärandekultur? Vet vi ens vad vi behöver lära oss? Chefgalan 2020 handlar om upskilling – och hur vi tar oss an utmaningarna med den nya tidens kompetensutveckling.

Året Chefgala

Årets Chefgala är den 11 mars på Grand Hotel i Stockholm. För biljetter – klicka här.