Chalmers Ventures på plats på #MeToo Hack i Göteborg

Få personer har de senaste dagarna lyckats undgå Rebecka- och Joakim Gustins (socionom respektive programmerare) initiativ #MeToo Hack, som arrangerades den 3:e februari i Göteborg. 

Med målet att ta över stafettpinnen från dem som brutit tystnaden och i svallvågorna efter MeToo-rörelsen hitta digitala lösningar som kan motverka sexuella övergrepp och trakasserier möttes  häromdagen 100 frivilliga programmerare, designers och andra professioner såsom jurister, socionomer, psykologer och genusvetare. På plats fanns även Stina Linge och Linda Hedenblom från Chalmers ventures för att bistå med coachning till utvecklingsteamen. 

[[{”type”:”media”,”view_mode”:”media_large”,”fid”:”640″,”attributes”:{”alt”:””,”class”:”media-image”,”height”:”1067″,”typeof”:”foaf:Image”,”width”:”1600″}}]]

Rebecka och Joakim Gustin, initiativtagare #MeToo Hack (foto: Stina Gränfors)

”Det var otroligt spännande att vara en del av #MeToo Hack! Man kunde verkligen känna av och bli inspirerad av den höga energinivån och positiva atmosfären. Det är normalt vad som sker när en grupp  kompetenta personer med blandade bakgrunder möts och arbetar tillsammans för att ta fram verktyg för en bättre framtid” – Linda Hedenblom, affärscoach på Chalmers Ventures.

Nu söker #MeToo din hjälp! Du kan vara med och stötta arbetet via inspiration, idéförslag, sponsring – eller om vill du vara med och hjälpa till på plats. Tveka inte att höra av dig och lägg gärna upp din idé på www.metoohack.se