Business Region Göteborg: Innovativa företag utvecklas hos Göteborgsregionens inkubatorer

I förra veckan intervjuade Business Region Göteborg några av Göteborgs mest framstående inkubatorer, däribland Chalmers Ventures, GU Ventures och Brewhouse. Vad är det då som gör Göteborg till en så stark region när det kommer till företagande och innovation?

Styrkorna rent generellt tror jag, vilket vi lätt glömmer av i regionen, är att vi är väldigt bra på att samarbeta. Vi är inte så högtravande utan det är “industri” över regionen, vi är vana vid att få saker gjorda, att hugga i och samarbeta. Det tycker jag är en grunddrivkraft som finns i regionen och som ligger i ryggraden här. Annars är det just vår befintliga industri som är en av regionens styrkor”, säger Linnea Lindau, VD på Chalmers Ventures.

Klementina Österberg, VD på GU Ventures fortsätter: – Vi jobbar alltså på många olika sätt för att stötta ett innovativt näringsliv i Västsverige. Vi är alla tre med i det västsvenska inkubatorsamarbetet med 8 inkubatorer, som idag är ett viktigt samarbetsprojekt, vilket finansieras av EU och Västra Götalandsregionen. Vi hjälper varann, vi vill vara en inkluderande community och samverkar därför i ekosystemet, för att stötta varandra och företagarna i syfte att hela Sverige AB ska bli konkurrenskraftigt och blomstra, säger Klementina.

Läs hela artikeln på Business Region Göteborg.