oterlu-chalmers-ventures-pressrelease

Avancerad AI-teknologi bekämpar hat och trakasserier på Discord

Pressrelease från Oterlu – ett portföljbolag hos Chalmers Ventures

Läs på MyNewsdesk

….

Oterlu lanserar idag den första officiella AI-drivna modererings boten på Discord, Oterlu Bot. Oterlu Bot gör det möjligt för moderatorer att hantera storskaliga Discord-communitys. Den har utvecklats med hjälp av kontinuerlig feedback från en större svensk spelstudio som idag använder den på sin server.

Avancerad AI-teknologi och analys
Oterlu Bot rapporterar chattmeddelanden som innehåller trakasserier, svordomar och NSFW-innehåll (Not Safe For Work) med hjälp av sin avancerade AI-teknologi. Dessa rapporter hamnar i en separat kanal där moderatorer enkelt kan bedöma om de bryter mot community-reglerna istället för att behöva läsa samtliga kommentarer manuellt. Detta är extra viktigt när man hanterar en större Discord-server där tusentals meddelanden skickas dagligen. Boten presenterar även överskådlig statistik så som t.ex. hur ofta trakasserier förekommer i en viss kanal under en vecka.

Idag används Oterlu Bot av svenska spelstudios så som Fatshark, utvecklare av Warhammer: Vermintide och det kommande Warhammer: Darktide, samt Hiber, utvecklare av spelet Hiber World. Oterlu Bot har idag klassificerat över 800,000 meddelanden.

“Oterlu Bot har förenklat och effektiviserat vår moderering på Discord” – Aleksander, Hiber Community Manager

Gratis för alla
Idag är det öppet för alla Discord-moderatorer att gratis lägga till Oterlu Bot på sina servrar. För närvarande är den begränsad till engelska och täcker bara trakasserier, svordomar och NSFW. För mer information om hur du kommer igång med Oterlu Bot, kolla in: www.oterlu.com/discord-bot och om du vill prata med teamet kan du gå med i Oterlus Discord-server.

Klicka här för att gå med i Oterlus Discord-server


Kontakt

Alexander Gee, VD, Oterlu
Tel: 0737-18 00 36
E-mail: info@oterlu.com