​RaceONE siktar på ledartröjan med 12 miljoner i ny runda

Bild: RaceONE erbjuder ett attraktivt helhetskoncept för deltagare, publik och arrangörer. || Grafik och foto: RaceONE.com

De senaste åren har marknaden sett en växande efterfrågan på att kunna följa och dela tävlingar och lopp live. Deltagare, publik och arrangörer har sökt en bättre helhetsupplevelse av loppen. Ett marknadsbehov som RaceONE tidigt snappade upp. Arrangörer och deltagare ville både ha en bättre upplevelse och en samlad helhetslösning. Timingen för denna typ av tjänst ser ut att vara helt rätt i tiden. Nu stänger RaceONE en fulltecknad runda på 12 MKR som möjliggör att bolaget kan ta ett stort steg ut på den internationella marknaden.

– Jag tror att timingen är rätt i tiden. Vi märker verkligen att detta behovet bubblar runt om i Europa just nu, säger Marlene Sjöberg, grundare RaceONE . Tidigare har många lopp behövt ordna en lösning för varje tävling. Som deltagare tröttnar du på att ha tusen olika appar och tekniker. Du vill ha en tjänst som smidigt samlar alla din tävlingshistorik, filmer, heja-meddelanden och annat lopprelaterat på en plats. Vi ger användare och arrangörer precis detta efterfrågade helhetskoncept.

För 50 eller 50 000

Användarna har varit i fokus genom hela utvecklingsprocessen, och arrangörer som provat lösningen har fallit för helhetskonceptet den erbjuder. Listan av stora anslutna tävlingar växer; Göteborgsvarvet, Vätternrundan, Vansbrosimmet, Rom Marathon, Holmenkollenstafetten. Det är i nuläget löpning, cykling som dominerar efterfrågan. Men själva storleken på loppet spelar ingen roll. RaceONE’s design är gjord för att kunna erbjuda rätt produkt till den lokala klubben eller för en nationell folkfest som Göteborgsvarvet.

Internationell expansion skapar arbetstillfällen

RaceONE kommer nu att fortsätta strategin med att expandera ut i Europa. I de nordiska länderna finns primärt behovet av denna typ av produkt under sommarhalvåret. En internationell marknad kan skapa en helårssäsong för RaceONE.

– Nu fortsätter vi att utveckla produkten och expandera till nya länder, fortsätter Marlene. Först ut är Italien och UK. I takt med att vi växer så kommer vi att stärka upp nyanställningar med både utvecklare och säljare i såväl Sverige som i Europa.

Investerar i både människan och idén

Andreas Höye arbetar som Investment Manager på Chalmers Ventures, som är delägare i RaceONE. Andreas menar att det är lika viktigt för Chalmers Ventures att investera i entreprenörerna som själva idén.

– RaceONE kom in till Chalmers Ventures via vårt inkubationsprogram Startup Camp. Vi såg redan då en riktigt bra idé och en champion i Marlene och senare i hela teamet som Marlene har byggt upp, säger Andreas Höye, Investment Manager på Chalmers Ventures. Under tiden på Startup Camp gjorde RaceONE allt rätt genom att grundligt förstå kundens behov och problem för att sedan matcha det med en lösning. Bolaget talade med många tävlingsarrangörer och lade genom detta grunden till en riktigt bra marknadsanalys.

RaceONE gick sedan vidare till Chalmers Ventures Acceleratorprogram samt fick ytterligare investeringar genom Chalmers Ventures.

– Senaste rundan är ett kvitto på hur rätt i tiden RaceONE ligger, fortsätter Andreas. Allt är fulltecknat och det har gått ovanligt fort. Eftersom RaceONE har bevisat sin marknad genom kunder som Göteborgsvarvet, Vätternrundan och Holmenkollenstafetten, så har de lagt en stabil grund för både attraktiviteten hos investorer såväl som möjligheten till expansion.

—-

Kontakt RaceONE
Marlene Sjöberg – vd och grundare
marlene.sjoberg@raceone.com
+46 707 86 00 89
raceone.se

Kontakt Chalmers Ventures
Andreas Höye, Investment Manager
andreas@chalmersventures.com
+46 769 01 34 51
chalmersventures.com