​AstraZeneca och Chalmers Ventures inleder partnerskap

Pressrelease: 2018-12-10 // Läs på MynewsDesk

 

Chalmers Ventures har under lång tid arbetat med startups inom life science-området. Genom ett helt nytt partnerskap kommer AstraZeneca nu bli en Knowledge Partner till Chalmers Ventures. Genom detta upplägg kommer utvalda startups inom Chalmers Ventures portfölj att få möjlighet till rådgivning genom AstraZenecas mentorprogram AZ Exchange Mentoring.

– Vi ser detta upplägg som både ett viktigt och roligt steg för oss som inkubator och accelerator, säger Linnéa Lindau, vd Chalmers Ventures. Men framförallt är vi glada över att våra bolag kommer att kunna få tillgång till marknadsledande rådgivning inom life science. Vi har ett särskilt partnerskapsområde som vi kallar för Knowledge Partner. Under denna partnerskapsflagga arbetar vi med ledande expertis från olika branscher. Här ser vi att AstraZeneca är den perfekta partnern inom just life science för våra startups.

– Innovation sker i samverkan. Vi vill se fler framgångsrika företag och öka attraktionkraften i regionen. Att på ett enkelt sätt bidra med vår erfarenhet inom Life science till start-up’s ger AstraZeneca värdefull inspiration från entreprenörsvärlden, säger Niklas Magnell, Ledare för AZ Exchange Mentoring. Chalmers Venture’s aktiva rådgivning till start-up’s är en verksamhet där vi kan vara ett naturligt komplement.

:::::

AstraZeneca är ett globalt, innovationsdrivet bioläkemedelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel, primärt för behandling av sjukdomar inom tre huvudsakliga terapiområden: cancer, kardiovaskulära sjukdomar, njursjukdomar och metabola sjukdomar och sjukdomar i andningsvägarna. Bolaget är också selektivt aktivt inom autoimmunitet, neurovetenskap och infektion. AstraZeneca bedriver verksamhet i över 100 länder och dess innovativa läkemedel används av miljontals patienter över hela världen.

Mer information finns på: www.astrazeneca.com och www.astrazeneca.se.

Du kan även följa oss på twitter

Chalmers Ventures jobbar med att starta upp, coacha och investera i nya innovativa techbolag tillsammans med drivna entreprenörer. Genom våra program och processer stöttar, coachar och investerar vi varje år i 15-20 nya potentiella tillväxtbolag. Chalmers Ventures har 15 års erfarenhet av att sammanföra idégivare med drivna entreprenörer. Vi stöttar team som vill ta sin teknikbaserade affärsidé vidare och skapa ett globalt företag. Chalmers Ventures är rankade som bästa nordiska universitetsdrivna inkubator av UBI Global, 3:a i Europa och 12:a i världen. Totalt i portföljen finns idag 73 bolag som vi aktivt arbetar med. Vår idé är att jobba med entreprenöriella människor med innovativa idéer som brinner för att skapa nya saker tillsammans. Chalmers Ventures AB är ett helägt dotterbolag till Chalmers tekniska högskola AB.

Webb: chalmersventures.com

 

 

Läs på MynewsDesk