CapitalOnBoard är Göteborgs nya mötesplats för västsvenska startups och investerare

Den 12 mars är det premiär för Göteborgs nya mötesplats CapitalOnBoard. En mötesplats där västsvenska startups och nationella investerare träffas. Platsen är färjan Stena Danica och mötena mellan investerare och västsvenska startups sker ute till havs.

CapitalOnBoard är Göteborgs nya mötesplats för västsvenska startups och nationella investerare. Endagseventet som hålls ute till havs på färjan Stena Danica kommer innehålla talare, paneldebatter, bolagspitcher samt personliga möten. Eventet organiserar av Alexandra Björk och Peter Kurzwelly, två veteraner inom startups och innovationssystemet.

– Jag och Peter har känt en efterfrågan att ha fler mötesplatser där västsvenska startups kan träffa investerare men också där investerare kan träffa varandra. Så vi tänkte, varför inte skapa speed-dating till havs, säger Alexandra Björk, organisatör för CapitalOnBoard.

Vi har igen brist på bra bolag i västsverige men däremot brist på kapital. Så vi vill ta kapitalet till startups och möjliggöra framtida relationer med investerare, säger Peter Kurzwelly, organisatör för CapitalOnBoard.

Duon ville komma ifrån den klassiska konferensanläggningen där deltagarna kan komma och gå som de vill. Då föddes idén att i sann Göteborgsanda arrangera eventet till havs.

– Vi vill kidnappa deltagarna och få deras fulla närvaro på en plats under en hel dag. Det viktigaste är att få relationer att växa. De lär inte bara känna varandras bolag utan även varandras personligheter, säger Peter.

Vår ambition är att deltagarna ska träffas i en avslappnad miljö men att det ändå finns en struktur, säger Alexandra.

Både Alexandra och Peter har lång erfarenhet av startups och innovationssystemet. De arbetar dagligen med startups och aktörerna runtomkring. Peter driver just nu bland annat bolaget SleepCure och Alexandra är VD för Venture Cup Väst.

Vi gör eventet i egen regi men inte ensamma, vi kan genomföra detta eftersom vi har ett starkt stöd runt omkring oss i regionen, avslutar Alexandra.

Mer information: https://capitalonboard.confetti.events/

Alexandra Björk / alexandra@capitalonboard.com / Tfn: +46 76 101 59 95

Peter Kurzwelly / Peter.kurzwelly@glab21.com Tfn: / +46 76 861 00 00