linnea-lindau-chalmers-ventures

Stina Linge och VD Linnea Lindau i intervju med Di Digital

För tredje året i rad drar Di Digital ut i Sverige på jakt efter landets nästa stora Techsuccé. Flera bolag i Chalmers Ventures portfölj har tidigare ställt upp med stor framgång där Bokio och Epishine utmärkte sig som exempel ifjol.

Inför att #distartuptour gästar Göteborg den 24 oktober passade Di Digital på att ta pulsen på Göteborgs startup-klimat i en intervju med Stina Linge, ansvarig för Chalmers Ventures startup-program, liksom VD Linnea Lindau. Enligt Stina Linge håller Göteborg på att byta skepnad från industristad till startup-stad.

”Det märks att det bubblar i Göteborg. En viktig del är förvandlingen från en stad med stort fokus på industri till att bli ett nav för deep-tech och business-to-business-bolag”, säger hon.

Linnéa Lindau, som är vd för Chalmers Ventures, vill knyta ihop Göteborgs äldre industri med de framväxande techbolagen.

”Vi glömmer ibland bort att vi har coola multinationella teknikbolag i Göteborg. Vi kan bli bättre på att koppla ihop startupscenen med de stora industriella bjässarna. Det är något vi har börjat med”, säger hon.

Läs hela intervjun på Di Digital.

Glöm inte att ansöka till Di Startup Tour

Missa inte chansen att ansöka om att pitcha, sista dagen för att ansöka till Luleå och Linköping är måndag 3 september. Vill du pitcha i Göteborg eller Malmö kan du ansöka till och med den måndag 24 september.

Läs mer om ansökningsprocessen här.