Startupen Ophena lanserar världens första magnetiska säkerhetsstigbygel

Pressrelease

Många ryttares rädsla är att falla eller tappa greppet under ritt. Nu siktar startupen Ophena att ta en marknadsledande plats inom säkerhet för ryttare och släpper världens första magnetiska säkerhetsstigbygel.

-Idag finns det olika varianter av säkerhetsstigbyglar på marknaden som vi menar inte ger tillräcklig trygghet för ryttaren, säger Anton Fast, medgrundare till Ophena. Vår kombination av unik design, säkerhetstänk och magnetism gör att vi levererar en helhetslösning och på så sätt täcker ett behov på marknaden.

Ophena är också nya in i Chalmers Ventures Accelerator med sin innovativa och magnetiska stigbygel.

-Genom business coaching och investeringar från Chalmers Ventures kan vi bolla våra idéer och samtidigt förverkliga dem, säger Anton. Nu börjar vi med göra våra kunder så nöjda som det bara går på den svenska marknaden. Sedan är steg två att ta produkten ut i Europa.

Världens mest avancerade säkerhetsstigbygel med en unik design

Ophena har med tekniskt kunnande vidareutvecklat stigbygelns klassiska form för att kunna ge ökad säkerhet till ryttaren.

-Vi har tagit bort ena sidan på stigbygeln för att minimera chansen att foten fastnar vid ett fall. Ett nytt, avancerat magnetiskt system mellan stigbygeln och en flyttbar innersula i ridstöveln hjälper samtidgt ryttaren att skapa en bättre kontakt mot själva stigbygeln. Detta gör att greppet blir avsevärt bättre när man rider samtidigt som det minimerar risken för fallskador, förklarar Anton vidare.

Onlineshop tar emot förbeställningar

Nu släpper Ophena sin onlineshop där man kan förbeställa världens första magnetiska säkerhetsstigbygel. Produkten skall både ge den vanliga ryttaren en tryggare ridtur samtidigt som den ska vara en självklarhet för tävlingsryttaren. Med hjälp av proffsryttare och influencers skall Ophena marknadsföra sin produkt och satsa på word-of-mouth.

Läs mer på

https://ophena.com/

https://www.instagram.com/ophena.official/

Kontakt

anton@ophena.se

+46 (0)732 600 951