Minalyze’s internationella expansion fortsätter

Göteborgsbaserade Minalyze utvecklar och producerar avancerade analytiska instrument för analys av borrprover. När man prospekterar ny mark, och även vid gruvdrift, borrar man upp så kallade borrkärnor ur marken, detta för att undersöka och verifiera vilka grundämnen och mineral som finns på platsen. Den traditionella metoden är att dela borrkärnan i tu, mala ner den ena halvan till pulver och skicka till ett labb. Sedan kan det dröja mellan ett par veckor och ett år (!) för att få labbets svar. Under väntetiden är det vanligt att projektet stannar av. Den produkt som Minalyze har utvecklat är en avancerad robust mobil skanner som är möjlig att flytta ut i fält där provtagningen görs direkt på plats. På 20 minuter (!) är provsvaren klara, att jämföra med upp till ett år med traditionella metoder.

Expanderar internationellt

Bolaget har idag scannat mer än 100km borrkärna i väldigt varierande miljöer och på senare tid har man uppnått flera stora milstolpar.

  • Minalyze har fått ett tre årskontrakt med Glencore. Ett signifikant bevis på att marknaden har accepterat bolagets disruptiva lösning.
  • Ett av världens största labb, SGS har blivit en kund till Minalyze (återigen en bekräftelse på acceptans). Läs mer. 
  • Bolaget har precis installerat instrument på ytterligare en betydande marknad; Kanada.
  • Management för Minalyze har flyttat till Perth för att komma närmare marknaden

Mer om Minalyze

Vill du veta mer om Minalyze bakgrund, om bolagets grundare och framtidsutsikter, klicka här. Vidare information går att finna på www.minalyze.com.

————————-
Minalyze är ett portföljbolag till Chalmers Ventures