LumeoTech’s nya ficklås stoppar ficktjuven från att stjäla din telefon

LumeoTech utvecklar världens första ficklås för personliga ägodelar, och är ett rykande färskt bolag i Chalmers Ventures Acceleratorprogram.

– Som många andra också upplevt, blev min telefon stulen ur fickan vid ett tillfälle. Jag hade 3 år av mitt liv på telefonen och kände mig som en öppen bok för okända ögon. Jag fick aldrig tillbaka telefonen och frustrationen växte, säger LumeoTech grundare Leo Wu.

– Fickstölder är ett omfattande beteendeproblem i världen. På internet upptäckte jag flera som delade min känsla, och fick en glimt av glappet på marknaden. Jag ville lösa problemet vilket blev startskottet för LumeoTech, säger Leo.

Världens första ficklås och 100 miljoner visningar

C-Safe är bolagets första produkt. C-Safe är också världens första ficklås till mobil, plånbok och nycklar. Det är första steget i en större vision om människors säkerhet. LumeoTech vill eliminera oron över att tappa sina ägodelar eller att få dem stulna.

– 2017 såldes över 40.000 enheter och vår första introduktionsvideo fick över 100 miljoner visningar globalt inom 3 månader, säger Leo.

“Med Chalmers Ventures med på vårt tåg kommer vi att vara mer förberedda mot de utmaningar som kommer med att utveckla en idé, ett bolag och olika produkter.” – Leo Wu , LumeoTech

Ny generation C-Safe under utveckling

LumeoTech kombinerar svensk innovation med kinesisk produktion, och kombinationen med den svenska standarden skall även utlova hög kvalitet.

– Produkten är ett verktyg för att nå ut med vårt budskap och vår vision om att förbättra säkerheten för människor som är aktiva i sin vardag och på resande fot. Det är också viktigt att utveckla en hög kvalitet, tillägger Leo.

LumeoTech har precis gått in i Chalmers Ventures Acceleratorprogram.

– Accelerator-programmet öppnar många nya dörrar för oss. Chalmers Ventures sitter på ett otroligt starkt nätverk och en kompetens som kan hjälpa oss med de utmaningar vi stöter på.

2018 planerar vi att lansera en ny generation C-Safe. Den har utvecklats med feedback från användarna och innehåller en rad banbrytande funktioner.

Kontakt

Leo Wu
Grundare, LumeoTech
leo.wu@lumeotech.com

Sverige +46 737 30 70 96
Kina  +86 15622288085

Linda Hedenblom
Business coach
linda@chalmersventures.com
+46 739 85 55 25