Knodd och Swedish Algae Factory utvalda till regionsfinal i Di Digital Startup Tour

Framgångssagor som Skype, Klarna, Spotify, Mojang och iZettle har satt Sverige på den digitala världskartan. Di Digital Startup Tour ger sig nu, för tredje året i rad, ut i landet på jakt efter nästa stora techsuccé. Turnén besöker en rad städer tillsammans med rådgivande expertpartners och de tyngsta investerarna. Di Digital bjuder på ett arrangemang med inspirerande intervjuver, en spännande pitchtävling, speed dating och nätverkande med de mest inflytelserika profilerna i tech-Sverige.

Från alger till appar – här är bolagen som tävlar i Göteborg

Den 24e oktober avgörs regionsfinalen på Kajsjul 8 där vinnaren kommer att representera Göteborg i Sverigefinalen senare i höst. Nu har sju bolag valts ut (se nedan) för att pitcha inför en blytung jury och bland de utvalda finner vi två Chalmers Ventures-bolag.

Knodd

Knodd är en digital barnmottagning där föräldrar kan träffa erfaren barnvårdspersonal via videosamtal och hålla koll på barnens hälsa.

Segment: Mjukvara, Health-tech
Grundades: 2018 av Jakob Hedlund och Josefine Svegborn
Pitchar: Jakob Hedlund
Finansiering: Egen finansiering
Hemsida: http://www.knoddapp.se

Knodd-founders Chalmers ventures

Swedish Algae Factory

Swedish Algae Factory utvinner ett högteknologiskt material från kiselalger, en hittills relativt outnyttjad förnybar resurs.

Segment: Cleantech
Grundades: 2014 av Sofie Allert och Angela Wulff
Pitchar: Sofie Allert
Finansiering: Innovationskapital och Walerud Ventures
Hemsida: http://swedishalgaefactory.com/


Knodd och Swedish Algae Factory är portföljbolag till Chalmers Ventures AB