Jämställt arbetsliv, nu och i framtiden! En lyckad After work i Dome of Vision på Lindholmen

I fredags, på internationella kvinnodagen, bjöd Chalmers Ventures i samarbete med Entrepreneurship. By Chalmers och Göteborgs Universitet in till en Afterwork med temat: ”Jämställt arbetsliv, nu och i framtiden!”. Evenemanget var tidigt fullbokat och hölls i Dome of Vision på Lindholmen!

Under de två timmar långa evenemanget fick gästerna ta del av en föreläsning av Nanna Gillberg, genusforskare med fokus på arbetsliv från Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Gillberg diskuterade sin senaste bok ”Jag har aldrig märkat att kön har någon betydelse” och de informella mekanismer som låter jämställdheten vänta på sig.

Därefter intog en panel scenen bestående av Malin Frithiofsson (Chalmers Ventures), Åsa Blomberg (VD, Manifest PR) och Conny Svensson (Head of Digital Transformation på CGI). Moderator var Natali Suonvieri. Ämnena som avhandlades var – var jämställdheten står idag och vart vi är på väg i framtiden. Varför behöver vi ett jämställt arbetsliv nu?
Alla juridiska hinder är ur vägen, så varför låter jämställdheten vänta på sig? Vilka hinder och möjligheter möter vi i framtiden? På scen togs det avstamp ifrån den senaste forskningen, för att sedan lyfta perspektiv på jämställdhetsfrågor utifrån AI/Innovation, investering, kommunikation och rekrytering.

 

Kvällen rundades slutligen av med trevligt mingel och diskussion mellan alla gäster. Utöver arrangörerna och de på scen deltagande personerna fanns representanter på plats från organisationer som Innovatum, Drivhuset GBG, Tillväxtverket, VGR, Women in IT, GU’s ledning, CSR västsverige, CGI, Manifest PR, Lindholmen Science Park, GU Ventures, Brewhouse, Västsvenska handelskammaren och Unionen GBG, m.fl. 

Vi tackar för en fantastisk kväll!