5 utav 23 nominerade (!) till Årets viktigaste kvinnliga grundare från bolag i Chalmers Ventures portfölj

För tredje året i rad listar Di Digital tunga profiler och nya uppstickare bland kvinnorna i techbranschen. Bland de 23 nominerade finner vi inte färre än fem (5) grundare till bolag från Chalmers Ventures portfölj!

När Di Digital listar sina nominerade kandidater tittar man på entreprenörer som på olika sätt har haft en positiv inverkan på det digitala näringslivet. För att få en spridning har dem tittat på olika områden inom tech- och startupscenen, och blandat veteraner med bubblare.

Bland de nominerade kan man hitta mer erfarna entreprenörer såsom Susanne Najafi och Sara Wimmercrantz från Backing Minds till personer lite tidigare i sin entreprenöriella karriär. Från bolag kopplade till Chalmers Ventures hittar vi 5 nominerade kandidater – alla inom olika sektorer.

Susanne Staaf, Medgrundare 1928Diagnostics

DiDigitals nominering: Susanne Staaf, 44, har 15 års erfarenhet från läkemedelsindustrin innan hon gick vidare och startade 1929 Diagnostics. Tillsammans med medgrundaren Kristina Lagerstedt och deras team vill hon bidra till att lösa problemet med antibiotikaresistens, som är ett av de största globala hoten mot människors hälsa. Förra året utsågs 1928 Diagnostics till en av World Economic Forums ”Technology Pioneers” och bolaget jobbar med partners både i Europa och USA. 

Kristina Lagerstedt, Medgrundare 1928Diagnostics

DiDigitals nominering: Cancerforskaren Kristina Lagerstedt, 42, jobbade tidigare med barn som drabbats av leukemi. Tillsammans med medgrundaren Susanne Staaf har hon startat det Göteborgsbaserade bolaget 1928 Diagnostics, och för en kamp mot antibiotikaresistenta bakterier. De har utvecklat en mjukvara som, tillsammans med befintlig teknik på sjukhusen, kan analysera antibiotikaresistenta bakterier närmare.

Mai Thai, Medgrundare Sigmastocks

DiDigitals nominering: Mai Thai, 31, har tillsammans med Nanna Stranne grundat det Göteborgsbaserade fintechbolaget Sigmastocks. Spartjänsten för aktier och fonder lanserades 2014 och har sedan dess lockat till sig tusentals sparare och förvaltar över en halv miljard kronor av svenskarnas pengar. Under 2018 ökade bolagets månatliga omsättning med 400 procent och ligger nu på en kvarts miljon kronor.

Nanna Stranne, Medgrundare Sigmastocks

DiDigitals nominering: Nanna Stranne, 33, är tillsammans med Mai Thai medgrundare till sparverktyget Stigmastocks, som har lockat till sig över 3 000 kunder i Sverige. På hemmaplan samarbetar de med aktörer som Nordea och Skandia, och nu vill duon ta tjänsten till Europa.

Isabella Palmgren, Medgrundare Mimbly

DiDigitals nominering: Isabella Palmgren, 27, har medgrundat Göteborgsbaserade Mimbly – vattenåtervinningsbolaget som vann förra årets upplaga av Di Digitals pitchtävling på eventet Female Founders. Hennes lösning Mimbox kan kopplas på tvättmaskiner av alla märken och återvinna tvättvatten. Förra året var hon med i Ikeas acceleratorprogram i Älmhult, där Mimbly blev utvalda som ett av tio bolag bland 1 300 sökande.

Förra årets vinnare: Anna Urombi från Addtruly

På Chalmers Ventures glömmer vi inte att förra årets vinnare också kom från familjen! Då lyckades Anna Urombi, grundare av Addtruly inte bara knipa en nominering utav blev utsedd till hela tävlingens vinnare. Läs mer om den vinsten här. 

——————————–

Mer info kommer snart. Glöm inte att rösta här!